Kunstgebit

Laat uw kunstgebit vervaardigen door Kunstgebit Zorg: dé expert op het gebied van gebitsprotheses. Dankzij de ruime ervaring van onze specialisten maken we voor u niet alleen een kunstgebit van hoge kwaliteit, ook houden we rekening met de kleur en uw gezichtsvorm. Met een kunstgebit van Kunstgebit Zorg wordt uw lach weer een echt visitekaartje.

 • Gratis en vrijblijvend intakegesprek
 • Deskundige en ervaren tandtechnici
 • Uw kunstgebit eventueel aan huis laten opmeten

Meer informatie nodig over een kunstgebit of onze werkwijze? Maak dan direct een afspraak of neem telefonisch contact op met onze specialisten.

Wat is een kunstgebit?

Een kunstgebit is een uitneembare gebitsprothese. De tandheelkunde maakt bij kunstgebitten onderscheid tussen een partiële (gedeeltelijke) en volledige variant. Een kunstgebit wordt gemaakt van hoogwaardige kunststoffen in de kleur van uw tandvlees en heeft slijtvaste tanden van composiet. De gebitsprothese fungeert als vervanging van uw natuurlijke tanden en kiezen, bijvoorbeeld wanneer deze verloren zijn gegaan. Kunstgebit Zorg garandeert u hierbij van het best haalbare resultaat, zodat u weer kunt genieten van en prachtige en natuurlijke glimlach.

De werkwijze van Kunstgebit Zorg

Een kunstgebit vervaardigen is vakwerk bij uitstek. Om ervoor te zorgen dat het behandeltraject prettig verloopt en uw kunstgebit uiteindelijk perfect past, gaan we te werk volgens een duidelijk stappenplan.

1) Het consult

Overweegt u een kunstgebit en wilt u hier meer informatie over? Of wilt u te weten komen of een kunstgebit voor u de juiste oplossing is? We heten u van harte welkom in onze praktijk voor een gratis en vrijblijvend consult. Tijdens dit kennismakingsgesprek ontmoet u onze specialisten en heeft u volop gelegenheid om al uw wensen met ons te bespreken. We lichten u volledig in wat betreft alle mogelijkheden, behandelprocedures en de te verwachten resultaten.

2) Kunstgebit behandelplan

Na het consult stellen we met u graag een persoonlijk behandelplan op. Het behandelplan is op maat en wordt volledig in samenspraak met u opgesteld. Belangrijke informatie, zoals uw protheseverleden, eventuele medische klachten en persoonlijke wensen nemen we allemaal mee bij het maken van uw kunstgebit behandelplan.

3) Kunstgebit vervaardigen

Nu het behandelplan opgesteld is, gaan we aan de slag met het vervaardigen van uw kunstgebit. Dit proces verloopt in verschillende stappen. Bij het maken van uw kunstgebit komt een hoop kijken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het maken van een nauwkeurige afdruk
 • Het uitzoeken van de perfecte tandvormen en kleuren
 • De beetbepaling
 • Het passen van de preview prothese

Kunstgebit Zorg biedt alle specialismes die komen kijken bij het vervaardigen van een kunstgebit aan, wat het behandeltraject voor u wel zo prettig maakt.

4) Kunstgebit plaatsen en nacontrole

Nadat we uw prothese hebben vervaardigd, is het tijd om uw nieuwe kunstgebit te gaan plaatsen. Hierbij controleren we of de pasvorm helemaal perfect is en voeren we waar nodig kleine aanpassingen door. Een week na het plaatsen van uw kunstgebit plannen we nog een nacontrole met u in. Hierna is het traject in principe afgerond en zien we u graag terug tijdens de jaarlijkse periodieke controle.

Kunstgebit rebasen (opvullen)

Heeft u al een tijdje een kunstgebit, maar merkt u dat hij eigenlijk niet meer als gegoten zit? Vaak komt dit door het slinken van uw kaakbot. Onze tandprotheticus helpt u graag met het rebasen van uw kunstgebit. Rebasen wil zeggen dat we een nieuwe pasvorm maken en het kunstgebit aanpassen op uw huidige mondsituatie. Bij Kunstgebit Zorg kunnen we uw kunstgebit al binnen één dag rebasen.

Kunstgebit kosten en vergoedingen

Kunstgebit Zorg blinkt niet alleen uit in het vervaardigen van uw kunstgebit, we denken ook aan de praktische zaken. We rekenen bijvoorbeeld voor u uit hoeveel uw kunstgebit gaat kosten en welk deel hiervan u vergoed krijgt van uw verzekeraar. Kunstgebit Zorg heeft contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars, waardoor u bij ons verzekerd bent van een maximale vergoeding vanuit uw basisverzekering. Meer informatie over kunstgebit kosten en vergoedingen leest u op onze tarievenpagina.

Veelgestelde vragen over kunstgebitten

Onze specialisten krijgen regelmatig dezelfde vragen over een kunstgebit. We hebben enkele veelvoorkomende vragen voor u op een rijtje gezet.

Wanneer heb ik een kunstgebit nodig?

Er zijn verschillende redenen aan te wijzen voor het kiezen voor een kunstgebit. Een kunstgebit is een verstandige keuze wanneer uw tanden en/of kiezen zijn uitgevallen door ouderdom of een tandziekte. In sommige gevallen is het vanwege uw kaakvorm niet mogelijk een kunstgebit te plaatsen. In dat geval kan Kunstgebit Zorg voor u ook een perfect passend klikgebit verzorgen.

Doet het dragen van een kunstgebit pijn?

Het kost in het begin meestal wat tijd om te wennen aan uw nieuwe prothese, het is immers niet uw echte gebit. Ondanks dat we uw kunstgebit compleet op maat maken, komt het soms toch voor dat bepaalde drukpunten klachten geven. Sommige mensen ervaren deze drukpunten als licht vervelend, voor andere mensen kan het ook pijnlijk zijn. Bij klachten kunt u altijd contact met ons opnemen, dan passen we uw kunstgebit aan om de pijn te verhelpen. Bovendien kunt u bij ons altijd nog dezelfde dag terecht.

Hoe lang moet ik aan mijn nieuwe kunstgebit wennen?

De wenperiode verschilt van persoon tot persoon, maar uit ervaring blijkt wel dat de meeste mensen zo’n twee weken moeten wennen aan hun nieuwe kunstgebit. U zult moeten wennen aan het “nieuwe gevoel” van de prothese, maar ook eten, drinken en praten voelen anders aan. Onze experts geven u tips over hoe u hier het beste op kunt inspelen.

Kan ik met een kunstgebit nog alles eten?

U kunt met een kunstgebit gewoon alles eten wat u normaal ook at. Wel zult u in het begin moeten wennen aan uw nieuwe gebit, waardoor we aanraden om te beginnen met makkelijk voedsel. Zo went u langzaam aan uw kunstgebit en traint u uw kaken om het nieuwe gebit te gebruiken.

Hoelang gaat een kunstgebit mee?

Een kunstgebit gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee. De exacte levensduur van een kunstgebit verschilt van persoon tot persoon. Onder andere de verzorging van het kunstgebit en uw eetgewoontes spelen hierin een rol. Onze specialisten geven u graag tips over hoe u de levensduur van uw kunstgebit kunt verlengen. Daarnaast komt u ieder jaar op controle, zodat we de staat van uw kunstgebit goed kunnen monitoren.

Contact

Wilt u graag meer informatie over een kunstgebit of komt u graag eens langs voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact op via 085 0400 800 of vul onderstaand contactformulier in.

  * Verplichte velden

  Flexibel

  Heeft u een van onze specialisten nodig?

  Ons team staat voor u klaar, ook als er haast geboden is. Reparaties of aanpassingen voeren we zo snel mogelijk uit, zodat uw gebitsprothese weer als gegoten zit. In overleg wordt u ook ‘s avonds en in het weekend geholpen.