Implantologie

Kunstgebit Zorg is de aangewezen expert op het gebied van implantologie. Bij ons worden gebitsimplantaten in eigen huis geplaatst. De tandarts-implantoloog werkt samen met de tandtechnicus en tandprotheticus, waardoor we de volledige behandeling van a tot z kunnen aanbieden. Het resultaat: een perfect passend klikgebit en een stralende lach. Zijn de implantaten juist bedoeld als basis voor een kroon of brug, en niet voor een klikgebit? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 • Implantologie in relatie tot klikgebitten én kroon- en brugwerk
 • Complete behandeling van a tot z
 • Efficiënt behandeltraject
 • Ervaren tandarts-implantoloog

Meer weten over hoe implantologie bij ons in zijn werk gaat? Neem dan gerust telefonisch contact op of maak direct een afspraak voor een gratis, vrijblijvend intakegesprek.

 

Wat is implantologie?

Implantologie is het deel van de tandheelkunde dat erop gericht is om een of meerdere tanden te vervangen door implantaten. Een implantaat is een kunstwortel van titanium die in uw onder- of bovenkaak wordt geschroefd. Hierop kan vervolgens een klikgebit, kroon of brug worden bevestigd. Implantaten hebben als voordeel dat ze zeer goed door uw lichaam verdragen worden en ze laten uw kaakbot niet of nauwelijks slinken. Een klikgebit op implantaten zit dus altijd stevig in uw mond, waardoor u vol vertrouwen kunt lachen en eten.

Wanneer zijn implantaten de juiste oplossing?

Implantaten zijn de juiste oplossing wanneer u een loszittend kunstgebit als storend ervaart. Ook kunnen implantaten uitkomst bieden als een kunstgebit helemaal geen optie is. Implantaten brengen de volgende voordelen met zich mee:

 • Uw kaakbot blijft intact en gezond.
 • De implantaten (inclusief prothese) zitten stevig vast in uw mond, waardoor het geheel aanvoelt als uw eigen gebit.
 • Vrijuit lachen en eten, zonder het gevoel te hebben dat uw prothese verschuift of beschadigt.
 • De ideale oplossing wanneer uw natuurlijke tandwortels ontbreken of niet meer goed functioneren.
 • Duurzame oplossing voor de lange termijn.
 • Geen gehemeltebedekking nodig

Implantaten plaatsen: onze werkwijze

Onze tandarts-implantoloog heeft ruime ervaring met het plaatsen van implantaten. Hij werkt nauw samen met de tandprotheticus en tandtechnicus, zodat het behandeltraject soepel verloopt. We vertellen u graag iets meer over de verschillende stappen in het traject.

1) Consultgesprek

Allereerst heten we u van harte welkom in onze praktijk voor een vrijblijvend consultgesprek. Tijdens dit gesprek heeft u volop gelegenheid om al uw wensen kenbaar te maken en uw persoonlijke situatie te bespreken. We combineren uw input met onze expertise om erachter te komen of het plaatsen van een klikgebit op implantaten bij u de beste oplossing is.

2) Opstellen behandelplan

Is een klikgebit op implantaten de oplossing voor u? Dan stellen we in samenspraak met u een behandelplan op. Hierin nemen we niet alleen uw persoonlijke wensen en eisen op, ook details over uw protheseverleden en belangrijke medische informatie staan in het behandelplan.

3) Implantaten plaatsen

Het plaatsen van implantaten is een relatief kleine ingreep die door onze tandarts-implantoloog wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Er worden kleine incisies gemaakt om het kaakbot te bereiken. Vervolgens worden de implantaten in uw kaakbot bevestigd.

4) Vastgroeien implantaten

Na plaatsing is het zaak dat de implantaten goed en volledig vastgroeien in uw kaakbot, voordat het daadwerkelijke klikgebit aangemeten wordt. De vastgroeitijd verschilt van persoon tot persoon en hangt af van diverse factoren, zoals:

 • Individueel herstelvermogen
 • Gebruikte soort implantaten
 • Positie van de implantaten
 • Zitten de implantaten in de onder- en/of bovenkaak

5) Aanmeten, vervaardigen en plaatsen klikgebit

Zijn de implantaten goed gehecht in uw kaakbot? Dan kan de tandprotheticus aan de slag met uw klikgebit. Tijdens het aanmeten houden we volop rekening met de gewenste pasvorm en esthetiek. Zodra de prothese klaar is, bevestigen we hem op de implantaten. We bekijken samen of het gebit zo goed aanvoelt, of dat er eventueel nog wat kleine aanpassingen nodig zijn om de pasvorm te optimaliseren. Ongeveer een week na plaatsing komt u nogmaals terug voor een nacontrole, zodat we kunnen beoordelen of alles nog steeds helemaal naar wens is.

 

Implantaten vergoeding

Het plaatsen van implantaten wordt voor de volledige 100% vergoed vanuit uw basisverzekering. Let op: voor het klikgebit dient u wel een eigen bijdrage te betalen. Kunstgebit Zorg rekent dit bedrag graag voor u uit. U bent bij ons altijd verzekerd van een maximale vergoeding, want we hebben contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Meer informatie over de kosten van implantaten en onze andere behandelingen? Neem dan een kijkje op onze pagina over de tarieven.

Veelgestelde vragen over implantologie en implantaten

We krijgen in onze praktijk regelmatig dezelfde vragen die gaan over implantologie en (het plaatsen van) implantaten. Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende vragen en de bijbehorende antwoorden.

Zijn implantaten voor iedereen geschikt?

In principe zijn implantaten voor vrijwel iedereen geschikt. De enige vereiste is dat er voldoende gezond kaakbot aanwezig is voor een goede houvast van de implantaten. Dit kan onze tandarts-implantoloog uitstekend beoordelen op basis van een gebitsinspectie en gemaakte röntgenfoto’s.

Doet het plaatsen van implantaten pijn?

De behandeling zelf vindt plaats onder plaatselijke verdoving, waardoor het plaatsen van implantaten geen pijn doet. Wel kan er sprake zijn van enige napijn, net zoals bij een reguliere tandartsbehandeling. Deze lichte napijn is goed te bestrijden met pijnstillers.

Is implantologie wel betrouwbaar?

Het plaatsen van implantaten in de kaak wordt al decennialang gedaan. Door de jaren heen heeft de implantologie zich steeds verder ontwikkeld, waardoor het inmiddels een bijzonder betrouwbare techniek is. Zo worden er alleen al in Nederland jaarlijks ruim 100.000 implantaten met succes geplaatst.

Gaan de implantaten lang mee?

Onze implantaten zijn kwalitatief hoogwaardig en gemaakt van titanium. In principe gaan de implantaten levenslang mee, mits ze goed verzorgd worden.

Kunnen de implantaten door mijn lichaam worden afgestoten?

Nee, gelukkig niet. Implantaten zijn gemaakt van titanium: een materiaal dat buitengewoon biocompatibel is. Dit wil zeggen dat uw lichaam de implantaten als lichaamseigen beschouwt en het bot goed tegen de implantaten aan groeit.

Neem contact op

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over implantologie of het laten plaatsen van implantaten? Onze specialisten staan voor u klaar. Vul het onderstaande contactformulier in of neem contact op via 085 0400 800.

  * Verplichte velden

  Flexibel

  Heeft u een van onze specialisten nodig?

  Ons team staat voor u klaar, ook als er haast geboden is. Reparaties of aanpassingen voeren we zo snel mogelijk uit, zodat uw gebitsprothese weer als gegoten zit. In overleg wordt u ook ‘s avonds en in het weekend geholpen.