Tarieven

Vergoeding vanuit de verzekering

Bij Kunstgebit Zorg bent u verzekerd van een maximale vergoeding vanuit uw verzekering, doordat wij contracten hebben met alle Nederlandse zorgverzekeraars.
We houden uiteraard ook rekening met het verzekeringswerk. Bij Kunstgebit Zorg bent u verzekerd van een maximale vergoeding vanuit uw basisverzekering. We declareren bij alle verzekeraars en kunnen exact zien welk deel uw zorgverzekeraar vergoedt. We rekenen graag voor u uit welk deel u vergoed krijgt via de verzekering en welk deel u zelf nog dient te betalen. Hierbij is het bij ons altijd mogelijk om het resterende bedrag in termijnen te betalen. Bovendien dienen we de rekening graag voor u in, zodat u geen omkijken heeft naar de declaratie.

We kunnen ons goed voorstellen dat u benieuwd bent naar het tarief voor een bepaalde behandeling. Omdat we altijd maatwerk leveren, is het vrijwel onmogelijk om standaardtarieven te communiceren. Wel hebben we richtprijzen opgesteld voor alle behandelingen die we met regelmaat uitvoeren. U vindt ze hieronder.

Vergoeding Maximale eigen bijdrage
Reparatie kunstgebit 90% € 8,-
Reparatie klikgebit 90% € 60,-
Rebasen kunstgebit
(opvullen van het kunstgebit)
75% € 47,-
Rebasen klikgebit
(opvullen van het kunstgebit)
90% € 80,-
Nieuw boven of onder kunstgebit 75% € 160,-
Nieuw boven en onder kunstgebit 75% € 320,-
Nieuw klikgebit boven 92% Afhankelijk van uw verzekering
Nieuw klikgebit onder 90% Afhankelijk van uw verzekering
Kunstgebit boven/onder
met klikgebit boven/onder
83% Afhankelijk van uw verzekering
Plaatsen implantaten 100% € 0,-

Eigen risico en eigen bijdrage: wat is het verschil?

Eigen risico en eigen bijdrage zijn twee afzonderlijke zaken. We merken in de praktijk dat hier soms nog wel eens verwarring over ontstaat. We lichten beide zaken daarom graag iets verder toe.

Het eigen risico is voor iedereen

Iedere Nederlander van 18 jaar of ouder betaalt een verplicht eigen risico voor de zorg die hij of zij uit de basisverzekering krijgt. De hoogte van het verplichte eigen risico in 2021 is € 385,-. Dit bedrag geldt voor álle gezondheidszorg die u ontvangt en is dus niet alleen van toepassing op de zorg die u krijgt van ons.

De eigen bijdrage betaalt u zelf

De overheid heeft bepaald dat sommige zorgkosten niet compleet vanuit de basisverzekering worden vergoed. U betaalt in dat geval een eigen bijdrage. Dit kan een vast bedrag of percentage zijn van de te betalen rekening. Dit is ook het geval wanneer u uw eigen risico al volledig verbruikt heeft. U kunt eventueel een aanvullende verzekering afsluiten om de kosten van de eigen bijdrage wel vergoed te krijgen.

Compleet kostenplaatje

Bij Kunstgebit Zorg laten we niets aan het toeval over. Tijdens het gratis en vrijblijvende intakegesprek spreken we dan ook graag de kosten voor een eventuele behandeling met u door. Voordat u een behandeling ondergaat bent u dus altijd op de hoogte van het complete kostenplaatje, gebaseerd op uw persoonlijke situatie.

Vragen?

Meer weten over onze tarieven of kunnen onze specialisten u ergens anders mee helpen? Neem dan gerust contact op. We staan altijd voor u klaar.

Flexibel

Heeft u een van onze specialisten nodig?

Ons team staat voor u klaar, ook als er haast geboden is. Reparaties of aanpassingen voeren we zo snel mogelijk uit, zodat uw gebitsprothese weer als gegoten zit. In overleg wordt u ook ‘s avonds en in het weekend geholpen.