Klikgebit

Overweegt u een gebitsprothese te nemen, maar is een kunstgebit geen ideale oplossing? Dan is een klikgebit zeker het overwegen waard. Dit type prothese biedt uitkomst wanneer u een loszittend of pijnlijk kunstgebit als storend ervaart. Kunstgebit Zorg is de aangewezen expert voor het laten vervaardigen en plaatsen van een klikgebit. Onze voordelen:

  • Gratis en vrijblijvend intakegesprek
  • Ervaren team: tandprotheticus, tandtechnicus én tandarts-implantoloog
  • Hoogwaardige kwaliteit protheses
  • Opmeten aan huis mogelijk

Wilt u uw stralende lach terug en mogen we voor u een perfect passend klikgebit vervaardigen? Spreek gerust uw wensen door met onze specialisten of plan direct een afspraak in voor een gratis, vrijblijvend intakegesprek.
085 0400 800 Afspraak maken

Wat is een klikgebit?

Klikgebitten, ook wel klikprotheses genoemd, zijn gebitsprotheses die vastgeklikt worden op tandimplantaten. De implantaten zijn een soort kunstwortels van titanium die de plaats vervangen van uw oorspronkelijke tandwortels. Onze tandarts-implantoloog plaatst de implantaten vooraf in de boven- en/of onderkaak. Op de implantaten wordt vervolgens het klikgebit bevestigd. Het klikgebit zelf bestaat uit hoogwaardige, tandvleeskleurige kunststoffen in combinatie met slijtvaste tanden van composiet. Met een klikgebit van Kunstgebit Zorg kunt u weer zorgeloos genieten van een stralende glimlach.

De voordelen van een klikgebit

Een klikgebit heeft veel voordelen, zeker in vergelijking met een kunstgebit. We sommen de belangrijkste voordelen kort voor u op:

  • Een klikgebit voelt natuurlijk aan: alsof het uw eigen gebit is.
  • Zonder angst praten, lachen en eten.
  • Geen gehemelteplaat aanwezig.
  • Geen kleefpasta nodig.

Onze werkwijze

Kunstgebit Zorg heeft ruime ervaring in het vervaardigen van klikgebitten. We hechten er veel waarde aan dat het behandeltraject volledig naar wens verloopt. Een persoonlijke benadering staat bij ons hoog in het vaandel en we gaan altijd te werk volgens een duidelijk stappenplan.

1) Het consult

Heeft u een gebitsprothese nodig of wilt u juist te weten komen of een gebitsprothese voor u de juiste oplossing is? U bent van harte welkom in onze praktijk. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult brengen we u volledig op de hoogte wat betreft onze verschillende gebitsprotheses en komt u erachter of een klikgebit geschikt voor u is. Uiteraard is er hierbij volop gelegenheid om al uw persoonlijke wensen en eisen kenbaar te maken.

2) Behandelplan opstellen

Heeft u de keuze gemaakt voor een klikgebit? Graag stellen we in samenspraak met u een persoonlijk behandelplan op. In het behandelplan nemen we al uw persoonlijke wensen mee, maar ook belangrijke medische informatie en eventuele details over uw protheseverleden.

3) Implantaten plaatsen

Na het opstellen van uw behandelplan belanden we aan bij de eerste stap van de daadwerkelijke behandeling: het plaatsen van de implantaten. Onze tandarts-implantoloog maakt kleine sneetjes in uw tandvlees om het kaakbot te bereiken. In het kaakbot worden vervolgens kleine gaatjes geboord waarin de implantaten bevestigd worden. Uiteraard vindt dit alles plaats onder lokale verdoving, waardoor u niets van de ingreep zult voelen.

4) Herstelfase

De implantaten zijn geplaatst: tijd om te herstellen. De implantaten moeten namelijk eerst goed vastgroeien in uw kaakbot, alvorens het klikgebit aangemeten kan worden. De duur van de herstelperiode hangt af van diverse factoren. Denk hierbij aan:

  • Het gebruikte type implantaat
  • Op welke positie in de kaak de implantaten geplaatst zijn
  • Of de implantaten in de onder- en/of bovenkaak geplaatst zijn
  • Uw individuele herstelvermogen

Tijdens de herstelfase kunt u gewoon uw oude gebit dragen: deze blijft volledig functioneel.

5) Klikgebit aanmeten

Onze tandprotheticus gaat in het tandtechnisch laboratorium aan de slag met het aanmeten van uw klikgebit. Uiteraard houden we hierbij al rekening met de esthetiek en de gewenste pasvorm.

6) Klikgebit plaatsen en nacontrole

Na het aanmeten van uw klikgebit is het tijd om hem in de mond te plaatsen. Zoals gezegd wordt de prothese bevestigd op de reeds geplaatste implantaten. We bekijken hoe het klikgebit aanvoelt en waar nodig voeren we nog enkele subtiele aanpassingen door om de pasvorm helemaal perfect te maken. Een week na plaatsing komt u terug voor een nacontrole. Is alles naar wens? Dan zien we u graag weer terug voor de jaarlijkse periodieke controle.
085 0400 800 Afspraak maken
Het plaatsen van implantaten wordt altijd volledig vergoed vanuit uw basisverzekering. Voor de prothese (het klikgebit) wordt wel een eigen bijdrage van u gevraagd. Kunstgebit Zorg staat u graag bij tijdens dit proces en we rekenen graag voor u uit welk deel u zelf nog moet betalen. Wij hebben contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars, waardoor u verzekerd bent van een maximale vergoeding. Meer informatie nodig over klikgebit kosten? Bezoek dan eens onze tarievenpagina.

Veelgestelde vragen

Omdat onze experts regelmatig dezelfde vragen over klikgebitten krijgen, hebben we hieronder enkele veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Wat is het verschil tussen een klikgebit en een kunstgebit?

Daar waar een kunstgebit los in de mond zit, wordt een klikgebit vastgeklikt op implantaten. Bij een klikgebit moeten er dus eerst implantaten in uw kaakbot worden gezet. Beide gebitsprotheses zijn uitneembaar. Welk type gebitsprothese het meest geschikt voor u is, hangt af van uw mondsituatie en eventuele persoonlijke voorkeuren.

Wanneer is een klikgebit de juiste oplossing voor mij?

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin een klikgebit een goede oplossing kan zijn. Een klikgebit is mogelijk in de onderstaande situaties:

  • U heeft geen eigen tanden en kiezen meer.
  • Uw gebit is in slechte staat, bijvoorbeeld door het ontbreken van enkele tanden en kiezen of door loszittende tanden.
  • U heeft momenteel een kunstgebit, maar hij past niet (meer) goed en dit levert klachten op.
  • U heeft momenteel een kunstgebit, maar hij biedt niet voldoende houvast meer door het slinken van uw kaakbot.

Doet een klikgebit pijn?

Voor het plaatsen van een klikgebit zijn implantaten nodig. De plaatsing hiervan vindt plaats onder lokale verdoving, waardoor u geen pijn zult hebben. Wel kunt u na de behandeling wat last van zwelling en napijn ervaren, maar dit is goed te bestrijden met pijnstillers.

Ik heb nog eigen tanden. Kan ik dan wel een klikgebit laten plaatsen?

Ja, dat kan. Wanneer u nog eigen tanden heeft, dan worden deze onder volledige verdoving op deskundige wijze verwijderd door onze tandarts-implantoloog. Hierna dient de kaak te genezen alvorens we de implantaten kunnen plaatsen. We laten u uiteraard niet zonder tanden en kiezen naar huis gaan en plaatsen daarom eerst een tijdelijke prothese (immediaatprothese).

Wat als mijn klikgebit gerepareerd moet worden?

Kunstgebit Zorg beschikt over een tandprotheticus, tandtechnicus én tandarts-implantoloog. Wanneer uw klikgebit niet lekker zit of gerepareerd moet worden, dan kunnen we u snel van dienst zijn. Vaak zelfs al binnen één dag! Neem in zo’n geval dus gerust contact met ons op.

Meer informatie nodig?

Flexibel

Heeft u een van onze specialisten nodig?

Ons team staat voor u klaar, ook als er haast geboden is. Reparaties of aanpassingen voeren we zo snel mogelijk uit, zodat uw gebitsprothese weer als gegoten zit. In overleg wordt u ook ‘s avonds en in het weekend geholpen.